utorak, 3. siječnja 2017.

Beauty favoriti prosinca

Inače ne izdvajam mjesečne favorite (iako planiram početi), međutim, ovoga puta nekako su se sami od sebe, spontano nametnuli. Prosinac je bio turbulentan i pun događaja te često nisam imala vremena previše razmišljati o tome što ću koristiti, čime ću se šminkati i mazati, ruka bi sama poletjela prema određenim proizvodima pa sam ih odlučila objediniti u ovom postu. Red je da na blogu ostane zapis o nekim proizvodima koje sam voljela ove zime jer, kad se vratim s putovanja na koje noćas krećem, svi će već iščekivati prevrtljivu veljaču i pomalo zazivati proljeće, i zimski postovi više neće biti u điru. :D




Avon božićna pjena za kupanje – jabuka i cimet* stvorena je za upotpunjavanje božićnog ugođaja u hladnim prosinačkim večerima, u trenucima kada uhvatite barem pola sata (u mom slučaju sat vremena) za sebe i uvučete se u toplu, pjenušavu kupku. Funkcionira i kao gel za tuširanje.

Olival čarobni piling gel za tijelo* predivna je dopuna proizvodima koje već dugo volim – Olival čarobnom mlijeku za tijelo i čarobnom suhom ulju. Namijenjen je nježnom i temeljitom čišćenju kože tijela, a sadrži usitnjene koštice marelice i masline koje pomažu pri uklanjanju odumrlih stanica s površine kože. Ovaj vas piling neće oribati, ubraja se među one blage i njegujuće pilinge nakon kojih koža ostaje meka i nježna, a ja redovito ostajem opijena njegovim divnim mirisom. :)

Balea kremasto-uljni losion za tijelo s bademovim uljem i mirisom marula zaokružuje moju zimsku njegu tijela. Već nekoliko godina krajem jeseni nabavljam barem jedan primjerak ovog losiona i mislim da ga mogu nazvati svojom najdražom mazalicom za tijelo u jeftinijem rangu. Krasi ga predivna kremasto-uljna tekstura, sadrži 40% ulja i namijenjen je suhoj i zahtjevnoj koži, a moju predivno njeguje i hrani.




L'Oréal Paris Total Repair 5 Double Elixir, osim što se sastoji od dvije faze, ima i dvostruko djelovanje – sanira ispucale vrhove te štiti vlasi i kosi daje sjaj. Pišući ovo, upravo sam odlučila da ga nosim sa sobom na Sri Lanku jer će mi trebati ovakav proizvod za dodatnu zaštitu i stilizaciju. Jednostavan je za korištenje (špric-špric po kosi i gotovo :D ), lijepo definira moje kovrče (iako mu to nije namjena, u mom je slučaju odličan bonus :D ) i kosa mi izgleda super nakon što ga koristim. Općenito volim leave-in regeneratore i slične proizvode, a ovaj mi je malac postao ovogodišnji hit u svojoj kategoriji.

L'Oréal Paris Extraordinary Oil mlijeko u ulju za čišćenje lica super je izbor za zimu zbog bogate kremaste teksture koja godi koži isušenoj zbog hladnoće i grijanja. Moje čišćenje lica sastoji se od više faza i u njemu sudjeluje više proizvoda, no upravo bih ovo mlijeko izdvojila kao proizvod u čijem korištenju trenutačno uživam. Iako prilično dobro skida šminku, kasnije još operem kožu lica uz pomoć gela za umivanje – smatram da je dvostruko čišćenje uvijek dobra ideja, pogotovo kada nosite full makeup. Napominjem da ovo mlijeko, kao i sva ostala mlijeka za čišćenje, koristim samo za uklanjanje šminke s lica, dok za skidanje šminke s očiju uvijek koristim dvofazne skidače, najčešće su to Garnier i Mixa.




Uriage Xémose krema za lice* ultrabogata je krema za suhu i osjetljivu kožu lica. Namijenjena je svim oblicima suhe kože lica, uključujući atopijski dermatitis, suhu kožu kod starijih osoba te suhoću nastalu zbog klimatskih uvjeta. Hidratizira, umiruje i hrani suhu i osjetljivu kožu s manjkom lipida. Moja koža nije toliko suha ni zahtjevna, no dolaskom zime pokazuje potrebu za pojačanom hranjivom njegom, zbog čega ovu kremu svakih nekoliko dana ubacim u rutinu kao noćnu njegu. Iako je vrlo bogata, nije teška ni masna te nimalo ne opterećuje moju mješovitu kožu, a ostavlja je mekom i nahranjenom.




Essence the little x-mas factory EDT* slatki je zimski parfemčić, prava božićna poslastica – u gornjim notama kombinacija je čokolade, brusnice i nektarine, u srednjim notama nalaze se frezija i božur, dok su u osnovni notama karamela, vanilija i tonka grah. Trajnost mu nije jača strana, no zato je pakiranje maleno i praktično pa ga je lako nositi u torbi i obnoviti po potrebi.




Essence lak za nokte iz kolekcije The Darks u nijansi Need Your Love* divan je, dubok, taman i vamp lak koji sam voljela tijekom jeseni, a često sam ga koristila i u prosincu. Nije crven i glitterast kako bi se očekivalo od laka koji biramo za prosinac, ali, kao što spomenuh, nisam imala previše vremena za biranje i kombiniranje pa je na mojim noktima jesen potrajala malo duže – i nije mi žao. :)




Iako obično u prosincu rotiram crvene ruževe, ovaj su put na mojim usnama najčešće Kat Von D Everlasting tekući ruževi u nijansama Mother i Lovesick, a ponekad i njihova ombre kombinacija. Recenziju ću objaviti još večeras ako stignem jer vam već dugo želim nahvaliti ove savršene tekuće ruževe. Upravo ove nijanse super se uklapaju uz moju trenutačnu (rozu) boju kose, zato sam ih u posljednje vrijeme toliko i forsirala.




Huda Beauty Rose Gold paleta u rukama mi je svakodnevno otkad sam je dobila (hvala svetom Nikoli, khm, Chakyju :D ). Apsolutno je predivna, iako je jasno da nije najkvalitetnija paleta koju sam vidjela. Dosta je uspoređuju s Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paletom i ja moram reći da je potonja bolja jer su sjenila u njoj pigmentiranija, blendabilnija i jednostavno kvalitetnija, međutim, Huda ne zaostaje baš toliko puno, a tu su i ove prekrasne nijanse u obliku prešanih pigmenata, ništa slično nemam u svojoj kolekciji i uživam u njihovom korištenju i kombiniranju.

Maskare koje ovih dana izmjenjujem jesu Avon Big & False Lashes* i L'Oréal Paris Miss Hippie – obje daju odličan volumen i dozu drame koju volim, postojane su i ne truse se, a kako vrijeme odmiče sve su bolje – kao što je to čest slučaj s maskarama koje su prilikom otvaranja malo mokrije, a s vremenom postignu idealnu teksturu.

Za kraj tu je neizostavan theBalm Mary-Lou Manizer jer prosinački partyji ne mogu proći bez dobrog highlightera koji u božićno-novogodišnjem razdoblju zbilja ne mora biti decentan! :D Moj je primjerak već gotovo potrošen, a ako odmah ne kupim novi, to će biti samo zbog toga što jako volim i svoje Anastasia Beverly Hills Glow Kit palete. Ipak, dok je Mary-Lou još tu, neprekidno je koristim i redovito dobivam upite o tome koji je proizvod zaslužan za taj divan sjaj, bilo na mom licu, bilo na modelima/klijenticama. Više o njemu pisala sam davno u postu o mojoj theBalm kolekciji.

Je li se među mojim prosinačkim favoritima našao koji proizvod koji i vi volite? Koje proizvode vi rado koristite ove zime? :)


*PR proizvod (u svojim objavama iznosim vlastito iskreno mišljenje o svakom proizvodu bez obzira na njegovo porijeklo).

Broj komentara: 8:

  1. Mmmm Kvd ruževi...posjedujemo iste nijanse a treba skupit još..
    Zavidim na Huda paleti
    Meni je ipak bila malo preskupa... Imam Abh Renaissance pa hajde tješim se...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zakon su Kat ruževi, zar ne? Ja imam još i Lolitu i Bow n Arrow, a vidim da stiže još hrpa predivnih nijansi. Što se tiče Hude, nemoj puno žaliti, iako volim obje, ABH Modern Renaissance je ipak bolja i, da se moram odreći jedne od tih dviju paleta, ipak bih se (teška srca) odrekla Hude :D

      Izbriši
    2. Joj Lolita,srce mi para..hahah...
      Vidjela sam nove nijanse Lovercraft mi je zapela...aj divote...
      Čula sam da Huda nije baš extra... Ima predivne nijanse pogotovo ove shimmer al znam da se moraju aplicirati prstima.
      Abh paletu ne ispuštam iz ruku, već dve nijanse dotakle dno..heeh...

      Izbriši
    3. Wow, dobra si, ja rijetko dotaknem dno sjenilima u paletama, iako neka od njih često koristim - vjerojatno zbog toga što ih stvarno imam previše :D

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Jedan sam kupila u New Yorku, a drugi sam naručila sa Sephorine stranice (ali naručivali smo na adresu u inozemstvu :) ). Nije tako lako doći do njega, ali isplati se :)

      Izbriši
  3. Znaci, kazes da je ova Avonova maskara dobra, razmislicu o kupovini jer imamo slican ukus :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, meni se pokazala kao odlična! :) Dugo nisam isprobavala Avonove maskare i baš sam se ugodno iznenadila. Nadam se da će i tebi odgovarati ako je kupiš :)

      Izbriši

Hvala na čitanju i komentaru! :)