utorak, 28. veljače 2017.

Liquid lipstick festival #3: Gerard Cosmetics Hydra Matte Liquid Lipstick

Nastavljamo s recenzijama tekućih ruževa, a danas su na redu jedni koji sasvim sigurno spadaju među moje omiljene. :) Gerard Cosmetics Hydra Matte liniju tekućih ruževa krasi raspon fantastičnih, nesvakidašnjih nijansi.




Osim zbog divnih, originalnih nijansi, volim ih i zbog ugodnog osjećaja na usnama. Ovi me tekući ruževi nimalo ne stežu niti isušuju, lagani su i ugodni. Unatoč nazivu, ne može se baš reći da su hidratantni jer ipak je riječ o mat tekućim ruževima, no svakako su među najugodnijima u svojoj kategoriji. Naravno, unatoč tome poželjno je pilingirati i hidratizirati usne prije (na)nošenja mat tekućeg ruža. Sada će ispasti da sve tekuće ruževe smatram ugodnima i neisušujućima jer dosad sam recenzirala Kat Von D, Golden Rose, NYX Liquid Suede i beauty uk primjerke i sve sam proglasila ugodnima. Zato ću to sada malo objasniti. NYX Liquid Suede nisu tipični primjeri kategorije, oni su na kremastijoj strani i nikada ne postaju u potpunosti mat. Beauty uk lips matter bili su među prvim tekućim ruževima koje sam isprobala te i dalje stoji da meni jesu ugodni, odnosno, nisu neugodni, i svakako su fantastični za svoju cijenu i među najboljima su od onih koji su dostupni u našim drogerijama, ali u međuvremenu sam otkrila i bolje formulacije, u smislu da ove sada smatram neutralnima što se tiče osjećaja na usnama i razumijem da bi nekoga i mogli isušivati. KatVon D tekući ruževi zbilja imaju formulaciju koja je jedna od najboljih i tu nema kompromisa ni preispitivanja, dok Golden Rose Longstay ruževi mene također ne isušuju, štoviše, nimalo ih ne osjećam na usnama, i također su mi među najdražima, no neke su nijanse možda ipak malo zahtjevnije. U svakom slučaju, recenzije ruževa koji nisu toliko (ili nimalo) ugodni na usnama (ali također imaju svoje prednosti) tek slijede – to su NYX Lip Lingerie, MAC, Aura, Sleek, Anastasia Beverly Hills, LA Splash, L'Oréal Paris Infallible. Nije da ih nema i nije da su svi najbolji ikad, no logično je da sam požurila s recenzijama onih u kojima najviše uživam. :)





Gerard Cosmetics Hydra Matte ruževi prilično se lako nanose malenim, preciznim aplikatorom, ali zbog specifičnosti većine nijansi ipak treba biti pažljiv i nanijeti ih precizno. Olovka za usne možda nije nužna, ali ja je volim koristiti uz sve ruževe, pa tako i tekuće, posebno kada je riječ o ovako neobičnim i primjetnim nijansama. Ovi su ruževi vrhunski pigmentirani i za bogat, ravnomjeran nanos dovoljan je jedan sloj boje. Prilikom nanošenja ostavljaju pun, ujednačen trag na usnama.

Odmah ću vam reći što ne volim kod ovih ruževa – to je svakako količina proizvoda u pakiranju koja iznosi samo 1,75 ml. Iako to očito može dugo trajati i općenito je teško potrošiti tekući ruž, ovo je smiješno mala količina, pogotovo kada se u obzir uzme i cijena od 13,90 eura na stranici BeautyBay. Inače, pakiranje im je maleno, lijepo i elegantno, donji je dio izrađen od zamućene čvrste plastike, a čep je zlatne boje.

Tekstura im je lagana, djeluje onako tekuće, a ne pjenasto kao kod nekih tekućih ruževa (NYX Soft Matte Lip Cream, primjerice). Nakon nanošenja neko vrijeme ostaju ljepljivi (malo duže od većine drugih tekućih ruževa) i mogu se preslikati na čašu, a nakon toga suše se u totalni mat finish i više nema opasnosti od preslikavanja. Trajnost je vrhunska! Ovi ruževi bez problema preživljavaju pića i manje obroke i traju barem 5-6 sati, nestat će tek ako povečerate ozbiljno i masno. :D Ne truse se s usana i ne skidaju se u onim gadnim komadićima već nakon nekog (vrlo dugog) vremena ili obilnog obroka jednostavno blijede na unutrašnjem dijelu usana. Odlično podnose obnavljanje, nije ih potrebno uklanjati s usana prije ponovnog apliciranja. Na kraju dana ukloniti ih možete uljnim ili dvofaznim skidačem, micelarna baš i nije učinkovito rješenje.



Gerard Cosmetics Everything Nice, 1995, Cher, Iced Mocha, Invasion, Ectasy


Skupila sam šest nijansi:

Everything Nicesoft nude with beige undertones – za mene je ovo topla, srednje tamna cimetasto-smećkasto-nude nijansa, vrlo prilagodljiva.

1995mauve with rose tones – neutralna do topla mauve/šljivasta/boja mesa, također vrlo prilagodljiva i uklopiva.

Chermedium rosey brown with warm undertones – ja je doživljavam kao smećkasto-prljavoružičasto-mauve, prigušenu i blago hladnu, nijansa je predivna i nosiva uz različite lookove.

Iced Mochacreamy light brown – posebna, tamnija smeđe/bež/taupe/mauve/greige nijansa, vrlo moderna i upečatljiva i ja je obožavam, različita je od svega što imam (NYX Lip Lingerie linija ima neke slične nijanse ali nijedna nije dupe, kao ni Anastasia Beverly Hills Sepia).

Invasiongorgeous grey tone shade – svjetlija sivoljubičasta, greige-lavandasta nijansa, hladna je, zahtjevna je i ne stoji svakome, odlična je uz lude boje kose (a trenutačno sam plavonarančasta i stoji mi kao piletu sise :D ).

Ectasypurple with neutral undertones – hladna, srednje tamna ljubičasta, prigušena, djeluje pomalo pastelno, mrvicu je tamnija, ljubičastija i vibrantnija verzija nijanse Invasion.








Većina ovih nijansi odlično ide uz lude boje kose koje u zadnje vrijeme često nosim, ali trenutačno mi grozno stoje. :D Međutim, sutra, kada većina vas bude čitala ovaj post, ja više neću biti plavonarančasta nego pastelno-roskasto-svakakva i opet ću moći nositi sve ove divne nijanse. <3 Naglasila bih još da je većini ovih nijansi teško naći kopiju ilitiga dupe, baš su baš baš originalne i posebne i jedinstvene i specifične (znam da sam sad rekla istu stvar pomoću četiri pridjeva ali kad fakat jesu). Ljubiteljice klasičnih nijansi kod ovog brenda neće pronaći puno opcija za sebe. Naglasila bih također da je uz većinu ovih nijansi potrebno malo pripaziti oko ostatka makeupa jer su upečatljive same po sebi pa ne trpe svašta (a bome ni ništa, odnosno totally nude verziju) na licu. Eh da, još nešto – sve ove nijanse koje ja imam mogu izgledati vrlo različito na različitim osobama i fotkama, ovisno o boji usana, tenu, kosi, osvjetljenju... Savjetujem puno guglanja i pregledavanja swatcheva prije konačne odluke i narudžbe. Inače, meni se sviđaju još i Gravity, Plum Crazy, Boss Lady i Mile High i definitivno ću naručivati još Gerard Cosmetics Hydra Matte ruževa kad malo potrošim nagomilane zalihe tekućih ruževa i šminke općenito.

Kao što spomenuh, ja ih naručujem s BeautyBaya gdje im cijena iznosi 13,90 EUR, ali popusti su česti, i definitivno preporučujem naručivanje s navedene stranice jer je poštarina besplatna za iznos veći od 18 eura, a za naručivanje iz Hrvatske nema ni carine. A zbilja mislim da biste morali naručiti barem jedan ili dva Gerard Cosmetics Hydra Matte ruža ako volite mat tekuće ruževe u nesvakidašnjim nijansama. :)


LA Splash Exposed, LA Splash Charmed, Gerard Cosmetics Everything Nice, 1995, Cher, Iced Mocha, Invasion, Ectasy, LA Splash Flix n Chill



Jeste li isprobali ove ruževe, jesu li vam možda na wishlisti ili tek sad čujete za njih? Koja vam je nijansa najljepša? :)


Broj komentara: 6:

  1. Od jučer ih imam 6! :D I totalno se slažem sa svime napisanim. Nijanse koje imam su Iced Mocha, Ectasy, 1995, a od jučer Gravity, Cher i Knight Rider :D Jedva čekam da ih poslikam i krenem isprobavati <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo, krasne si nijanse odabrala i vjerujem da ti famozno stoje! :))

      Izbriši
  2. Dok nisam probala bolje, Gerardice su mi bile najbolje :)... To sad nije tako...one ne isušuju jako kao npr.La splash ili CP ali ja ih nakon par sati nošenja jedva čekam skinuti koliko mi zatežu usne,strašno ih osjećam na usnama..isto tako stvaraju se grudice i nema šanse ih nadograđivati...jedini veliki plus su njihove nijanse koje su stvarno posebne. I još nešto, jako brzo sam ih potrošila zbog jako male količine :(
    GR su 10 x bolje od Gerardica ali eto oni nemaju tako dobre nijanse..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme mene stvarno ne isušuju i ne grudaju mi se - okej, moje usne inače super podnose tekuće ruževe, to moram priznati. :) A grudaju mi se Sleek, LA Splash i neke nijanse ABH. Što se trošenja tiče, vjerujem da ću ih i ja brzo potrošiti, 1,75 ml je stvarno smiješno mala količina.
      Golden Rose isto jako volim i nadam se da će još proširivati izbor nijansi. :)

      Izbriši
  3. Joj meni je to baš mala količina jer ja kad se nameračim na neku nijansu samo nju koristim pa su za mene definitivno isplativiji GR. Jako teško bih se i odlučila koju nijansu jer sam baš žutog tena i sve što je na drugima nude ili neutralnije na mojim usnama baš vuče na tamno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mala je količina, jako mala, to definitivno stoji i stoput je isplativiji Golden Rose. Aliiii meni su ove nijanse predivne i ne mogu im odoljeti i opet bih kupila ove ruževe. :D

      Izbriši

Hvala na čitanju i komentaru! :)